سفارش تبلیغ
صبا ویژن
باشگاه افسران جوان جنگ نرم
   مشخصات مدیر وبلاگ
 
    آمارو اطلاعات

بازدید امروز : 234
بازدید دیروز : 2
کل بازدید : 74748
کل یادداشتها ها : 27

پیوست ها
نوشته شده در تاریخ 89/5/1 ساعت 1:14 ص توسط محمدرضا مرادی


بسمه تعالی

سیاست خارجی آرمان گرایانه یا سیاست لجبازی و رو کم کنی؟

چند ابهام که همیشه ذهن مرا مشغول کرده و شاید پاسخ های شما راه گشا باشد:

1-      سیاست خارجی در دنیا یعنی گزینش بهترین راه برای بدست آوردن بیشترین منفعت پایدار. اما سیاست خارجی در ایران یعنی ایستادن ، اصرار و پافشاری بر روی آرمان هایی که دست یافتن به آن ها هزینه های سنگینی دارد(که معمولا خارج از تحمل اکثریت است).

2-      در سیاست خارجی دنیا بهترین راهها برای دست یابی به منفعت، بر اساس واقعیات و داشته ها تنظیم میشود ولی در سیاست خارجی ایران دست یابی به منافع بر اساس آرمانها و خواسته ها و با کمترین توجه به واقعیات –کاغذ پاره خواندن  قطع نامه ها، در حال فرو پاشی خواندن قدرت های بزرگ، برنامه دادن برای تغییر ساختار سازمان ملل، اصرار بر تولید اورانیوم 20 % با این که جزو نیاز های مهم ما نیست(البته اگر قابل دریافت از جای دیگری باشد) ویا همین تسخیر لانه ی به واقع جاسوسی و از این دست اقدامات که کم نیست. اقداماتی که البته تک به تک قابل دفاع است ولی وقتی به شکل یک روند در بیاید آنوقت به لجاجت بیشتر شبیه است تا سیاست خارجی..._ تنظیم میشود.

3-      در سیاست خارجی دنیا عقب نشینی استراتژیک یکی از فنون دیپلماتیک است ولی در ایران عقب نشینی به هر شکل که باشد یک جور بی ناموسی و ننگ شمرده می شود و خیانتی است نابخشودنی.

4-      در سیاست خارجی رایج دنیا گفت و گو و چانه زنی همراع با فشار یکی از مرسوم ترین روش های دیپلماتیک است ولی در ایران انگار سیاست مداران ما کاری غیر از چیکن کردن و رو کم کنی بلد نیستند و به شدت اصرار دارند که نظریه ی برخورد تمدن های عموسام* را به اثبات برسانند.

در پایان باز هم میگویم که این برخورد ها تک به تک قابل دفاع هستند ولی وقتی به یک روند تبدیل شوند آنوقت میشود نام آن را گذاشت سیاست لجبازی و رو کم کنی که آن هم فقط در مرکز عالم امکان و مهد تمدن بشریت یعنی ایران رایج است.

در ضمن از دوستانی که میخواهند جواب این حقیر را بدهند خواهش میکنم پای امام و مقدسات را برای گرو کشی وسط نیاورند. بنده یک دانشجوی علوم سیاسی هستم و در درسها یی که میخوانم با این ابهامات رو برو شده ام و این را هم بگویم که این پاسخ که دانشگاه ها دانشجویان را غرب پرست تربیت میکنند خیلی نخ نما شده.

 لازم به ذکر است که بنده مسلمانم و شیعه مذهبم و افتخار بسیجی بودن را دارم و در تمام راه پیمایی هایی که چه قبل از فتنه ی سبز و چه بعد از فتنه ی سبز بوده برای دفاع از ولایت فقیه و رهبری حضور داشته ام و خود را سرباز جمهوری اسلامی میدانم و همچنین یکی از افسران جوان جنگ نرم هم هستم . این ها هم شهادتین بود که بدانید خیلی با شما غریبه نیستم. 

اگر جواب مستدل و منطقی برای این حقیر دارید با گفتن آن مرا بنده ی خود سازید که علی علیه السلام فرمود" من علمنی حرف فقد صیرنی عبد "

* عمو سام نام قصابی بود که شرکت وی عهده دار تامین گوشت ارتش ایالات متحده در جنگ دوم بود که بعد ها به عنوان نماد آمریکا شناخته شد ولی در اینجا منظور ساموئل هانتینگتون است.







  پیام رسان 
+ سلام دوستان




طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ